Ekonomisk förvaltning

Vi sätter kundens affärer i fokus

Ekonomisk förvaltning

Med ett team om 45 kvalificerade medarbetare erbjuder vi professionella och pålitliga tjänster med hög leveranssäkerhet.

Våra certifierade processer garanterar dig en pålitlig och effektiv service. Utöver våra utvecklade högkvalitativa processer lägger vi alltid ett skräddarsytt handhavande anpassat efter dina specifika förhållanden och behov. Dina fastighetstillgångar mår bra och ger avkastning när dess ekonomi styrs med kännedom om fastighetsbranschens särdrag och lagstiftning. Du fattar bättre beslut när rapporteringen inte bara är ett fönster mot det förflutna, utan ger utsikter till framtiden.

calculator-385506_1920

Ekonomi, den viktigaste pusselbiten

Många ser den ekonomiska förvaltningen som något besvärligt som måste göras. Vi ser det som en möjlighet att optimera värdet av dina fastighetsbolag genom att skapa struktur och kontroll.

rodeo-project-management-software-ONe-snuCaqQ-unsplash

Vi är specialister

Vi erbjuder alla tjänster avseende ekonomiförvaltning av fastighetstillgångar som du behöver. Oavsett om du lägger ut hela eller delar av ekonomiförvaltnings-tjänsterna för dina fastighetstillgångar, får du alltid en egen controller som känner din verksamhet och samordnar arbetet med ett team av experter som har utsetts för dig.

Våra tjänster innefattar;

  • Hyresadministration – kontraktsregistrering, avisering, inbetalningar och kravhantering
  • Leverantörsreskontra – elektronisk leverantörsfakturahantering
  • Redovisning – löpande redovisning, momsredovisning, bokslut och årsredovisning
  • Rapportering – legal rapportering och konsolidering, IFRS rapportering, verksamhetsrapportering, rådgivning, stöd vid fastighets- och/eller bolagstransaktioner

 

Som din partner tar vi hand om dina tillgångar som om de vore våra egna.

Vi tar ett helhetsansvar

Inom ramen för vår bolagsförvaltning tar Retta idag ett helhetsansvar för ett noterat bolag. Detta innebär att samtliga funktioner i bolaget bemannas av Rettas personal inkl. VD och CFO. I detta helhetsansvar ingår tex ansvar för utdelningar, bankrapportering, styrelserapportering, delårsrapporter och compliance enligt börsens och Finansinspektionens regler.

Vi tar dessutom ett helhetsansvar för bolagets hantering av lån, likviditetsprognos, deklaration samt dess löneutbetalning. I arbetet ingår även mer omfattande moment som framtagande av prognoser och budgetsammanställningar. Rettas ekonomipersonal medverkar även vid due diligence-processer och i förberedelse av försäljningar.

krakenimages-376KN_ISplE-unsplash

Så här säger våra kunder

Rettas driftstekniker är helt enkelt bäst i branschen. Med ett snabbt agerande, kompetenta insatser och ett korrekt uppträdande är de en optimal samarbetspartner, inte minst eftersom de är populära bland våra hyresgäster.

Hansi Danroth, Mengus

Det bästa med Retta är att de kan erbjuda en komplett leverans av alla fastighetstjänster, från drift och förvaltning till asset management och bolagsledning. Det innebär att vi klarar oss med en enda leverantör för det börsnoterade bolagets alla behov, något som gör livet enkelt för oss så att vi kan fokusera på värdeskapandet i fastigheten och bolaget.

Mikael Igelström, Styrelseordförande Saltängen Property Invest

Rettas ekonomer, förvaltare och projektledare har varit ett mycket flexibelt stöd för vår egen AM-organisation. Det har också varit enormt enkelt att prata med Rettas ledning när vi behövt stöd och velat se snabba ryck.

Kristina Jonsson Director Asset Management Barings

Kontakta oss om Ekonomisk förvaltning

Behöver ni hjälp med det administrativa? Kontakta Gunilla Persson så hjälper hon er skapa struktur och kontroll.

 

Gunilla Persson

Gunilla Persson