Fastighetsförvaltare expanderar i Umeå: ”Tror mycket på Sandbäckens handelsområde.”

Dela nyhet:
Bauhaus Umeå

Fastighetsförvaltaren Retta har funnits i Umeå sedan 2019. Nu inleder man ett nytt samarbete med Bauhaus, som innebär en helhetslösning för förvaltningen av byggvarukedjans helt nya etablering på Sandbäckens handelsområde.

– Vi tror mycket på Sandbäckens handelsområde och ser området som en strategisk plats för Umeås fortsatta tillväxt. Vi på Retta kommer att sköta förvaltningen samt den tekniska driften för Bauhaus nya fastighet och ser fram emot både att starta upp samarbetet och att vara på plats på Sandbäckens handelsområde, säger Rasmus Dahlgren, regionchef på Retta i Sverige.

– Allt fler fastighetsägare ser fördelarna med att låta en extern part sköta förvaltningen. Vi har lokal närvaro på många orter i Sverige och fungerar som fastighetsägarens förlängda arm genom att företräda dem i projektfrågor, hyresgästfrågor och tekniska frågor, säger Rasmus Dahlgren.

Det nya avtalet med Bauhaus omfattar förvaltning, drift, tillsyn och skötsel av den nya fastigheten på Sandbäckens handelsområde med en total yta om 16 000 kvadratmeter. Även Elgiganten och Rusta kommer att etablera nya butiker i fastigheten, som ägs av Bauhaus. Avtalet mellan Retta och Bauhaus börjar gälla den 1 augusti i år och Bauhaus nya butik öppnar i oktober.