Kari Virta vd för Realia Group

Dela nyhet:

Efter fem framgångsrika år har koncernen Realia Groups vd Matti Bergendahl sagt upp sig och lämnar sin post för andra uppgifter utanför bolaget.

Därför är Realia Group Oy:s styrelse glad att kunna meddela att Kari Virta har utsetts till ny vd för koncernen. Kari börjar ta del av Realia Group under oktober och tillträder som vd för koncernen 1.11.2019. Matti Bergendahl fungerar som stöd för Kari Virta fram till utgången av 2019.

”Vi är tacksamma för Matti Bergendahls insats inom Realia Group. Under Bergendahls ledning har Realia Group och dess affärsenheter expanderat och blivit Nordens ledande expertkoncern inom fastighetsförvaltnings- och fastighetsförmedlingstjänster, känd för sin kunniga personal. Under Bergendahls tid som vd 2014–2018 har koncernens omsättning ökat från 90 till över 140 miljoner euro. Under samma tidsperiod har koncernens lönsamhet utvecklats ännu bättre och rörelseresultatet ökat med 70 procent. Realia Group har stärkt sin ställning som den ledande leverantören av fastighetsförvaltningstjänster i både Finland och Norden genom att göra stora investeringar i kundorienterade och moderna verksamhetsmodeller”, säger Bengt Maunsbach, styrelseordförande i koncernen Realia Group.

”Samtidigt är vi glada att kunna meddela att Kari Virta har utsetts till Mattis efterträdare. Kari tar med sig gedigen erfarenhet och kompetens från ledande nordiska serviceföretag som Med Group och ISS Suomi. Han har stor erfarenhet av att skapa en servicekultur inom serviceverksamheter och har utmärkta ledaregenskaper”, säger Bengt Maunsbach.

”Jag har verkligen njutit av min tid inom Realia Group och vill tacka varje medarbetare i hela koncernen för det vi har åstadkommit genom hårt arbete och engagemang under de senaste fem åren. Jag kommer att fortsätta att följa koncernens och dess affärsverksamheters utveckling och jag önskar min efterträdare Kari lycka och framgång i sin uppgift”, säger Matti Bergendahl.

Mer information

Bengt Maunsbach, styrelseordförande, Realia Group Oy, tfn +46 730 799 115

Matti Bergendahl, vd, Realia Group Oy, tfn +358 40 833 5461

2019-10-01