Retta får förvaltningsuppdraget för BAUHAUS alla fastigheter i Sverige

Dela nyhet:
Retta och Bauhaus samarbete

Fastighetsförvaltaren Retta tar över förvaltningen av BAUHAUS varuhus i Sverige. Det nya uppdraget innebär att Retta fortsätter att stärka sin position i Sverige och gör samtidigt flera nyanställningar.

När BAUHAUS öppnade sin nya butik på Sandbäckens handelsområde i Umeå i augusti 2022 var det fastighetsförvaltaren Retta som fick helhetsansvaret för fastigheten. Nu får Retta förtroendet att ansvara för förvaltning och drift av BAUHAUS alla varuhus i Sverige, från Malmö till Umeå. Det handlar om totalt 23 fastigheter, av vilka BAUHAUS själva äger 18.

BAUHAUS är en av Europas ledande byggvaruhuskedjor och har 270 varuhus i 19 länder. BAUHAUS etablerades i Sverige 1997 och är idag marknadsledande inom byggvaruhandeln med sina 23 varuhus på den svenska marknaden.

–  Vi på BAUHAUS ser fram emot ett långsiktigt samarbete tillsammans med Retta. Den kompetens de bidrar med kommer att säkerställa att vi nu får samma förvaltning i samtliga våra varuhus, säger Johan Saxne, marknadsdirektör på BAUHAUS.

BAUHAUS expansion på den svenska marknaden fortsätter under de kommande åren, med Karlstad näst på tur. 

– Vi på Retta är jätteglada för det nya samarbetet med BAUHAUS. Vi vill vara en strategisk partner och bidra till kundupplevelsen för alla hemmafixande svenskar som varje dag besöker varuhusen. BAUHAUS har en enorm utvecklingspotential och bygger själva fastigheter i både Sverige och Norden. Vi ser fram emot att vara med på deras resa, säger Cecilia Nilsson, Sverigechef för Retta.

Retta är en del av den nordiska fastighetskoncernen Retta OY och erbjuder tjänster inom Asset Management, ekonomisk, kommersiell och teknisk förvaltning samt fastighetsdrift. Retta finns idag på ett 40-tal orter i Sverige och Finland.

Det nya avtalet omfattar förvaltning och drift av BAUHAUS 23 fastigheter, med en total yta om cirka 440 000 kvm. Uppdraget började gälla den 1 januari 2023.

För mer information, kontakta:

Cecilia Nilsson, Sverigechef Retta AB
073-439 33 44, cecilia.nilsson@retta.se

Johan Saxne, Marknadsdirektör BAUHAUS
070–640 39 16, jsa@BAUHAUS.se