Tekniken som revolutionerar ekonomisk förvaltning

Dela nyhet:

Fastighetsbranschen står inför en omvandling och Retta vill vara i framkant gällande digitalisering, robotik och tjänsteutbud. Axel Ytter berättar om hur Rettas ekonomiska förvaltning kan få ert bolag att släppa det manuella och tidskrävande arbetet.

Fastighetsbranschen har tagit stora steg mot att bli en digitaliserad bransch vilket betyder att digitaliseringen har öppnat dörrar till ökad effektivitet och en ny typ av insikter i realtid enligt Axel Ytter, controller inom Rettas ekonomiska förvaltning.

– Vi hjälper våra kunder att dra nytta av digitala verktyg för att optimera den ekonomiska rapporteringen, vilket i sin tur har förbättrat både beslutsfattande och effektivitet. Det är det självklara valet för ekonomisk förvaltning.

Digitaliseringens roll i fastighetsbranschen
Automatiserade processer och kraftfulla dataanalysverktyg möjliggör både en effektivare och mer exakt redovisning och ekonomisk rapportering. Även fastighetsförvaltare kan dra nytta av ny teknologi, innefattande AI, för att exempelvis optimera hyresavtal, hantera fakturaflöden, och assistera i ekonomiska prognoser. Den nya tekniken och digitala omvandlingen kan erbjuda en konkurrensfördel i en bransch som historiskt varit pappersbaserad och manuellt tidskrävande.

Axel understryker hur Retta integrerar digitala lösningar för att effektivisera ekonomisk rapportering och förvaltning.

– Vi har inte bara anpassat oss till digitaliseringen, vi har aktivt omfamnat den. Det ger våra kunder en helt ny tillgång till realtidsdata, och vi har ett aktivt partnerskap med flera ledande teknikleverantörer inom både business intelligence, automatisering och treasury, säger han.

Nordiskt samarbete – en konkurrensfördel
Retta arbetar med ett spännande nordiskt samarbete inom ekonomisk förvaltning som idag inkluderar Finland och Sverige. Partnerskapet syftar till att erbjuda nordiska leveranser inom ekonomisk förvaltning och genom att utnyttja de nya tekniska lösningarna markerar detta ett viktigt steg mot ett nordiskt växande Retta.

– Genom att kombinera våra kunskaper, resurser och digitala verktyg kommer vi att kunna leverera en helt ny utformning av ekonomiska rapporter till fastighetsägare på nordisk nivå. Det är spännande att se hur teknologi och storskalsfördelar kan revolutionera hur vi hanterar den ekonomiska rapporteringen i Norden, säger Axel.

Ledande inom IFRS-efterlevnad
I takt med att fokus flyttas mot kvalificerade tjänster är expertis inom IFRS-efterlevnad och koncernredovisning avgörande.

– Våra djupa kunskaper inom IFRS och vårt engagemang för att hålla oss uppdaterade om förändringar i standarderna sätter oss i en ledande position och våra kunder kan med trygghet lämna över även de mest komplexa bolagsstrukturerna inklusive stor del av avrapporteringen och därmed avlasta CFO-rollen, betonar Axel.