Veli Huotari har utsetts till affärsdirektör på Realia Isännöinti

Dela nyhet:

Veli Huotari har utsetts till affärsdirektör på Realia Isännöinti och medlem i ledningsgruppen för Realia Group-koncernen. Huotari kommer till Realia Isännöinti från uppgiften som vd för Certego Oy som ingår i ASSA ABLOY-koncernen, och han tillträder sin nya tjänst under slutet av året.

EM Veli Huotari har utsetts till affärsdirektör på Realia Isännöinti och till medlem i ledningsgruppen för Realia Group, Realia Isännöintis moderbolag. Huotari kommer till Realia Isännöinti från uppgiften som vd för Certego Oy. Tidigare har Huotari innehaft olika affärsledningsuppgifter inom bl.a. ASSA ABLOY och SSAB.

”Disponenttjänster för bostadsaktiebolag och Realia Isännöinti har en mycket central ställning i Realia Groups tillväxtstrategi och vi vill utveckla Realia Isännöinti till det ledande tjänsteföretaget i hela disponentbranschen. Veli Huotari kommer från en bransch som ligger mycket nära disponenttjänster och han har gedigen erfarenhet av såväl ledning av affärsverksamhet och experttjänster som integrationer och sammanslagning av olika företagskulturer. Det gläder oss mycket att Veli Huotari kommer in som affärsdirektör på Realia Isännöinti och som medlem i Realia Group-koncerns ledningsgruppen”, säger Matti Bergendahl, vd för Realia Group Oy.

”Disponentbranschen står inför stora förändringar och jag är entusiastisk över möjligheten att få delta i utvecklingen av Realia Isännöinti. Jag är övertygad om att vi som den största aktören i branschen har möjlighet att forma hela branschen och göra boendet ännu mer bekymmersfritt för finländarna. I fortsättningen kommer vi att satsa allt mer på kund- och medarbetarupplevelsen, eftersom båda grupperna är kritiska faktorer under vår förvandling till det branschledande experttjänstföretaget”, säger Veli Huotari.

Veli Huotari har riksomfattande ansvar för Realia Isännöintis verksamhet och rapporterar till Realia Groups vd.

Realia Group Oy är Nordens största expertkoncern inom tjänster för förmedling och förvaltning av bostäder, fastigheter och verksamhetslokaler. I Realia Group ingår Huoneistokeskus, SKV Fastighetsförmedling, Huom! Huoneistomarkkinointi, Realia Isännöinti och Realia Management. Ober-Haus och Hestia ansvarar för affärsverksamheterna i Baltikum, Sverige och Norge. Realia Group omsätter årligen cirka 139 miljoner euro och sysselsätter över 1 900 personer. Gemensamt för alla företag är att de betonar kundnöjdheten, som uppnås genom skräddarsydda produkter samt aktiv och professionell service. www.realiagroup.fi